Tips bij liefdesverdiet

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Tips bij liefdesverdiet

Post by Relatieruimte »

Een gestrande relatie doet pijn. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het uitgaan van je relatie letterlijk pijn doet aan je hart. De kans op een hartaanval stijgt aanzienlijk in de eerste maanden na een break-up. Maar hoe erg het ook is, het leven gaat door. Met deze tips overleef jij je verbroken relatie en kom jij je liefdesverdriet weer te boven.

Verwerking
Het is belangrijk dat je jezelf de tijd gunt om het verdriet te verwerken. Je hebt een verleden samen met degene waarmee nu is gebroken. Het gemis is groot en misschien heb je helemaal geen vertrouwen meer in de toekomst. Je dacht immers dat je je levenspartner al had gevonden. Het is belangrijk dat je dit verdriet een plekje kan geven. Denk goed na over wat er precies is mis gegaan. Daarbij hoort natuurlijk ook dat je tranen met tuiten mag huilen en mag bankhangen met een romantische film. Maar dat mag natuurlijk niet te lang duren. Dit is belangrijk om herhaling te voorkomen.

Wat helpt bij de verwerking is door erover te praten en door alles in het perspectief te plaatsen. Er zijn echt ergere dingen in het leven.

Wacht met het aangaan van een nieuwe relatie als je je oude relatie hebt verwerkt. Het helpt niet om direct de volgende relatie aan te gaan, je verdriet wordt er niet minder om. Sterker nog, grote kans dat ook deze relatie binnenkort voorbij is, en alles weer van voren af aan begint.

Doe leuke dingen en blijf positief
Hoe anders het ook kan voelen, de wereld vergaat niet wanneer je relatie over is. Stop niet met de dingen die onderdeel zijn van je dagelijkse leven. Ga je bijvoorbeeld normaal gesproken elke dag sporten? Blijf dat dan ook doen! Je zult merken dat je je er beter door zult voelen. Daarnaast is het belangrijk dat je leuke dingen doet met vrienden. Iedereen heeft wel eens een gebroken hart gehad, dus iedereen weet waar je nu door heen gaat. Dat houdt in dat je veel steun kan zoeken om je heen.

Ging je met je partner op zaterdag altijd iets leuks doen? Doe dat dan nu met iemand anders! Bel je zus, broer, vriendinnen, vrienden en desnoods je ouders om ervoor te zorgen dat je niet alleen weg kwijnt in je eigen huis. Er is vast iets wat je altijd al hebt willen doen! Of het nu bungeejumpen, of een vakantie naar het buitenland is, doe het!

Ga er desnoods lekker alleen op uit! Ga lekker wandelen in de stad, maak een fietstocht of ga skaten. Je zult merken dat je je snel beter zult voelen.

Verzorg en verwen jezelf
Niemand heeft er iets aan wanneer je in een joggingbroek op de bank plaats neemt met een voorraad chocolade. Zorg ervoor dat je jezelf goed verzorgd. Wanneer je leuke kleding aan hebt, voel je je beter. Neem dus lekker een lang bad, ga naar een wellnessresort, shop een nieuwe outfit en neem een massage! Je leeft maar één keer! Dat is veel te kort om in bed te blijven liggen. Dus lak je nagels, doe je haar, koop een nieuwe outfit en ga er op uit!

Post Reply