Hoe ga je goed uit elkaar?

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Hoe ga je goed uit elkaar?

Post by Relatieruimte »

Het verbreken van een niet leuke relatie is nooit leuk. Het is van belang om elkaar geen verwijten te maken en geen wraak te willen nemen. Wanneer je uit elkaar gaat op een goede manier is dat beter voor alle partijen. Dan kan je namelijk sneller dit verdriet verwerken en sneller weer een positieve draai aan het leven geven.

Maak duidelijke afspraken en communiceer goed

Zeker als er kinderen in het spel zijn is het van groot belang om goed te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Dit kunnen afspraken om de laatste dingen te regelen, zoals het ophalen of brengen van spullen van elkaar. Maar ook bijvoorbeeld de afspraak om niet jullie gezamenlijke vrienden proberen te beïnvloeden. Jullie gebroken relatie is iets van jullie tweeën. Daarbij zijn er geen partijen.

Maak er geen sport van de ander in de weg te zitten, dat levert jezelf alleen maar pijn en verdriet op. Houd je aan jullie gezamenlijke afspraken.

Het is daarnaast ook goed om samen te bespreken waar het is misgegaan. Zijn jullie het beide met de breuk eens? Hebben jullie daar voor jezelf ook dezelfde verklaring aan gegeven? Praat over wat er niet goed zat in een relatie, praat over of en hoe dit voorkomen had kunnen worden. Het is belangrijk om daarbij niet te veel te praten over schuld.

Laat elkaar met rust en laat elkaar vrij
Het is belangrijk om een verbroken relatie op een goede manier te verwerken. Sommigen hebben helemaal geen behoefte aan contact met de ex-partner. Het is belangrijk om te wennen aan het idee dat je voortaan geen partner waarmee je alles kan delen. Bel je ex dus ook niet op momenten dat je het moeilijk hebt. En geef elkaar ook de ruimte door niet constant contact te zoeken.

Je hebt jarenlang lief en leed met elkaar gedeeld. En het is moeilijk om elkaar te laten gaan. Een ongezonde interesse in wat de andere partner in het dagelijkse leven doet is niet goed.

Leef je leven
Er zijn vast dingen die je tijdens je relatie niet, of minder vaak deed, omdat je partner daar niet positief tegenover stond. Sta jezelf toe deze dingen te doen. Ga verder met leven. Zoek je vrienden op en doe leuke dingen!

Post Reply