Zo houd je je relatie leuk!

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Zo houd je je relatie leuk!

Post by Relatieruimte »

Een relatie is hard werken. Om te voorkomen dat jullie uiteindelijk een relatie als broer en zus zullen krijgen en om jullie relatie en leven leuk te houden doe je er goed aan om de tips in dit artikel in de praktijk te brengen! Met deze tips werk je aan je relatie!

Communiceer en luister
Het is belangrijk om goed te blijven communiceren. Luister naar wat je partner zegt en toon oprechte interesse. Neem de tijd voor hem of haar en doe dat elke dag! Vertel je partner wat jou dwars zit en wat jij die dag hebt meegemaakt. Vraag wat je partner vandaag op het werk gaat doen en vraag aan het einde van de dag hoe het is gegaan. Zo laat je merken dat je oprechte interesse hebt.

Heb aandacht
Veel partners verliezen elkaar vanwege alle drukte uit het oog. Toch is het belangrijk om aandacht aan elkaar te besteden. Ga minstens één keer in de twee weken iets leuks doen. Dit kan variëren van een dagje uit tot gezellig naar een restaurant. Samen leuke dingen doen is een kernvoorwaarde voor een goede relatie.

Raak elkaar aan
Raak elkaar vaker aan gedurende de dag. Dit hoeft helemaal niet te leiden tot gemeenschap. Het is belangrijk om je partner te knuffelen en te zoenen. Zorg ervoor dat je dit elke dag doet! Ook als je hier eigenlijk even geen zin in hebt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld om je partner eens spontaan een fijne massage te geven.

Als je partner thuis komt, geef hem of haar dan een fijne knuffel en zoen. Vraag hoe zijn of haar dag was. Doe dit ook bij vertrek!

Maak kleine gebaren
Liefde gaat niet om grote gebaren. Elkaar verrassen is leuk. Je zult merken dat je er naast een blije partner, ook zelf heel blij van wordt. Koop dus zo nu en dan iets leuks voor je partner, zoals een bloemetje, bonbons of een leuk tijdschrift. Of plan een lekker diner voor twee thuis!

Zeg elke dag iets positiefs over je partner
Een gewaardeerde partner is een betere partner. Het geeft je partner en jezelf een goed gevoel als je elke dag een complimentje uitdeelt aan je partner. Zeg minstens één keer per dag hoe mooi hij of zij is. Goede complimentjes zijn:

-je hebt een hele mooie (lichaamsdeel)
-wat zie je er leuk uit
-wat zit je haar leuk
-wat heb je dat goed aangepakt
-ik ben trots op je
-wat ben je lief

Doe je best
Neem elkaar niet als vanzelfsprekend. Doe je best voor je partner. Kleed je leuk aan en ga niet elke dag in joggingbroek op de bank zitten. Bij te veel relaties besteden partners alleen nog tijd aan hun uiterlijk bij het verlaten van het huis. Zorg voor jezelf!

Post Reply