Hoe ga je om met een jaloerse partner?

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Hoe ga je om met een jaloerse partner?

Post by Relatieruimte »

Jaloezie is een emotie die in bijna alle relaties voorkomt. Het kan gaan om jaloezie met betrekking tot eerdere relaties of jaloezie met betrekking tot huidige contacten. Hoe je omgaat met jouw jaloezie zegt veel over jouw karakter en over de kans van slagen van jullie relatie. Maar wat kun je eigenlijk zelf doen als je een jaloerse partner hebt?

Geef zelfvertrouwen
Vertel je partner dagelijks dat je hem of haar waardeert. Dat je van je partner houdt zoals hij of zij is. Hoe zekerder je partner zich voelt, hoe kleiner de kans dat hij of zij jaloers is. Jaloezie is namelijk vaak niets anders dan het onzeker zijn. Onzeker over jullie relatie, onzeker over zichzelf. Die onzekerheid moet worden weggenomen. Een goede respons op de vraag of je iemand mooi vindt is: 'Ja, maar jij bent nog mooier.'.

Leg je partner uit dat je niet met andere leuke dingen doet omdat je het niet leuk vindt om met je partner leuke dingen te doen, maar omdat je ook graag met anderen leuke dingen doet! Zorg ervoor dat jullie samen ook nog genoeg leuke dingen ondernemen!

Maak kennis
Het is ook belangrijk om je partner mee te nemen in je sociale leven. Vertel je partner met wie je afspreekt en zorg dat je partner je vrienden en collega's kent. Het is belangrijk voor je partner om te weten dat je je niet schaamt voor hem of haar.

Onderdeel hiervan is ook om bijvoorbeeld op je Facebook account te vermelden dat jullie een relatie hebben of een mooie foto van jullie samen toe te voegen. Ook dat straalt vertrouwen uit naar je partner.

Wacht
Hoe langer jullie een relatie zullen hebben, hoe groter het vertrouwen zal zijn tussen jullie. Je hebt dan al jaren bewezen dat je trouw kunt zijn. Dat je echt voor je partner gaat, en dat niemand daar tussen kan komen. In de meeste gevallen neemt de jaloezie automatisch af met de jaren. Het is dus deels ook een kwestie van het hebben van geduld.

Wees open
Wanneer je partner iets vraagt, wees dan gewoon open. Zeg je partner de waarheid. Heb je gezellig met een vriend of vriendin gepraat? Zeg dat dan ook gewoon. Zo voorkom je ook problemen in de toekomst.

Wat je vooral niet moet doen
Stop niet met het onderhouden van sociale contacten wanneer je partner jaloers is. Hoe verder de relatie vordert, hoe groter de kans is dat je dit je partner gaat verwijten. Dit kan dan tussen jullie in komen te staan.

Houd rekening met je jaloerse partner. Sociale contacten onderhouden is prima, maar ga niet telkens op vreemde mensen af en wissel niet elke week met willekeurige mensen je telefoonnummer uit.

Post Reply