Twijfel binnen je relatie

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Twijfel binnen je relatie

Post by Relatieruimte »

Hoe weet je dat je de juiste partner hebt gevonden? Het vinden van een partner voor het leven is moeilijk. Weet je zeker dat je de rest van jullie leven samen door wil brengen? Je kan hier natuurlijk aan twijfelen. Daarom hebben wij een aantal vragen op een rijtje gezet die jou of jullie samen kunnen helpen bij de vraag of jullie samen een toekomst hebben.

1. Zijn jullie nog intiem? Knuffelen jullie en hebben jullie gemeenschap? Zoenen jullie nog dagelijks met elkaar?

2. Kun je jezelf zijn? Het is belangrijk dat beide partners binnen een relatie zichzelf kunnen zijn. Er moet daarbij sprake zijn van een evenwicht. Beide partner zijn gelijkwaardig aan elkaar. Een relatie waarbij één van de partners op de tenen moet lopen om het de ander naar de zin te maken heeft geen hoge slagingskans.

3. Zijn jullie beiden bereid om er wat van te maken? Het is heel belangrijk dat beide partners willen werken aan de relatie. Tijd investeren is van levensbelang voor je relatie. Net zoals een positieve en optimistische insteek. Zijn jullie beiden bereid om te geven en te nemen binnen de relatie?

4. Communiceren jullie nog genoeg? Je zou alles tegen je partner moeten kunnen zeggen. Kan je alles tegen je partner zeggen? Kun je je grenzen aangeven? En je wensen?

5. Gaan jullie goed om met problemen? Kunnen jullie deze goed uitpraten of worden jullie problemen genegeerd?

6. Kun je volledig op je partner bouwen? Kan je je partner vertrouwen? Staat je partner voor je klaar?

Wanneer één van jullie twijfelt is het goed om te blijven praten met elkaar. Praat over jullie toekomstdromen, zien jullie de toekomst samen voor je?

Twijfelt jouw partner juist aan de relatie? En durft je partner de knoop niet door te hakken? Doe het dan zelf. Hak de knoop door en ga bij je partner weg. Niet voor altijd, maar neem een bezinningsperiode van bijvoorbeeld twee weken. Zo kunnen jij en je partner beiden ontdekken of jullie elkaar missen.

Post Reply