Verliefdheid over, en dan?

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Verliefdheid over, en dan?

Post by Relatieruimte »

Verliefd zijn is geweldig. Je voelt je fantastisch, je hebt zin in het leven en je voelt de vlinders in je buik. Maar verliefdheid duurt niet eeuwig. Wanneer je verliefd bent is je partner de beste persoon die er maar kan zijn. Je bent er helemaal van overtuigd dat jullie voor elkaar zijn geschapen. Wanneer je verliefd bent, heb je vaak een roze bril op. Hierdoor zie je je partner alleen maar op een positieve manier en idealiseer je je partner. Wanneer je verliefd bent is je beoordelingsvermogen minder. Wat als de verliefdheid over is?

Na de verliefdheid
Na de heftige periode van verliefdheid treed vaak een periode aan waarin twee partner weer hun eigen weg gaan. In de eerste periode deden jullie bijna alles samen en staken jullie al jullie vrije tijd in jullie relatie. Nu de verliefdheid over is zullen jullie weer jullie eigen leven en sociale contacten oppakken. Jullie zullen samen moeten ontdekken of jullie elkaar daar de ruimte voor kunnen geven. Je kunt je weer richten op je normale bezigheden en kan je weer concentreren op je werk. Je partner is niet meer de hele dag in je gedachten.

Ook de roze bril gaat af. Je ontdekt de minpunten van je partner en kan je hieraan gaan irriteren. Jij bent de enige die kan beslissen of je met de minpunten van je partner kan leven. Partners leren elkaar na de verliefdheid pas goed kennen en accepteren elkaar voor wie ze zijn. Het is niet langer mogelijk om de schijn op te houden. Je partner zal je ware aard hoe dan ook ontdekken. En dat is goed, want na de periode van verliefdheid moeten jullie samen besluiten of jullie ook echt een toekomst hebben.

Het stoppen van de verliefdheid komt echter van twee kanten. Ook jouw nieuwe partner zal jouw onvolkomenheden gaan zien. Je zal daarmee worden geconfronteerd. Dit is dus ook een ideale kans om aan jezelf te werken en jezelf te ontwikkelen. Dingen waar jij nog nooit bij stil hebt gestaan, kunnen voor je partner erg belangrijk zijn.

Mariël
Posts: 2
Joined: Sun Jul 17, 2016 2:45 pm

Re: Verliefdheid over, en dan?

Post by Mariël »

Verliefd is fijn maar daarna is vaak een bepaalde regelmaat vinden moeilijk.

In mijn geval heb je al behoorlijk wat bagage uit vorige relatie.

Toch ben ik weer alleen, wel 3 kinderen: allen uit huis. Maar een leuke vriendin, nee nog niet getroffen.

Vaak val je na verliefdheid altijd weer terug in verleden tijd. En toch moet je vooruit kijken. Je zou dus af moeten spreken om geen oude koeien uit de sloot te halen, zonde van energie.

Maar die grijze massa doet soms wat hij wil.

Post Reply