Wat als je relatie niet leuk meer is?

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Wat als je relatie niet leuk meer is?

Post by Relatieruimte »

Het kan voorkomen dat je je relatie eigenlijk niet zo leuk meer vindt. Je hebt eigenlijk geen zin meer in je partner, stiekem ben je blij dat je partner een avondje met vrienden weg gaat. Betekent dit einde relatie? Hoe kan je hier het beste mee om gaan?

Vraag je af of het wel echt aan je partner ligt. Ben jij zelf niet degene die in een dip zit? Heeft het niet te maken met andere aspecten van je leven? Hoe gaat het bijvoorbeeld op je werk? Is je partner werkelijk veranderd de afgelopen tijd? Of ben jij eigenlijk degene die veranderd is? Het is goed om daar over na te denken en niet de schuld ergens te zoeken.

Wanneer je niet gelukkig bent in je eigen relatie zijn er eigenlijk drie opties. De slechtste optie is blijven aanmodderen. Gewoon door gaan met het dagelijkse leven. Je kunt er vergif op innemen dat de bom uiteindelijk toch gaat barsten. Met een felle ruzie of bijvoorbeeld met een vreemdgaande partner of zelfs een verliefdheid op iemand anders.

Een andere optie is om al je energie in de relatie te steken. Ga weer leuke dingen doen, plan leuke avondjes uit, verras je partner en doe je best. Communiceer en praat en geef je partner een lief cadeau. Het moet daarbij natuurlijk wel van twee kanten komen. Ook je partner moet weer energie en tijd in de relatie willen steken.

De laatste optie is om te beslissen een einde te maken aan jullie relatie. Een relatie moet je natuurlijk niet zomaar opgeven. Maar soms kan het gewoon niet anders. Een relatie moet je leven niet slechter maken. Het moet een aanvulling zijn op je leven. Het blijft een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk moet je doen wat het beste is voor jullie allebei. Van een relatie als broer en zus of een relatie met vooral ruzie en partners die elkaar slechts gedogen, wordt niemand gelukkig.

Post Reply