Als je partner twijfelt

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Als je partner twijfelt

Post by Relatieruimte »

Een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn. Er kan sprake zijn van twijfel binnen de relatie. Is je partner wel de juiste partner? Wil je wel echt oud worden met hem of haar? Dit kan ontzettend moeilijk zijn. Maar hoe ga je om met twijfels binnen een relatie wanneer jij niet degene bent die twijfelt, maar juist je partner twijfelt aan jullie relatie?

Een twijfelende partner is lastig. Het kan voelen als een afwijzing. Je kan gaan twijfelen aan jezelf. Ben je niet leuk genoeg? Ligt het aan jou? Het is belangrijk om te beseffen dat jij bent zoals je bent en je moet de twijfel van je partner hier los van zien. Jouw partner heeft ooit voor jou gekozen zoals je was. Dat hij nu gaat twijfelen ligt dus niet aan jou, maar aan andere ontwikkelingen. Het is wel belangrijk om na te denken over de twijfels van je partner. Waar komen deze vandaan?

De twijfel van je partner kan voortkomen uit jullie relatie. Misschien passen jullie toch niet zo goed bij elkaar. Ook kan het dat je partner gewoon niet lekker in zijn of haar vel zit. Dit wordt vervolgens eigenlijk op de partner geprojecteerd. De partner is immers vaak een groot, zo niet het grootste, deel van het leven.

Twijfel kan ook voortkomen doordat je partner bijvoorbeeld kennis heeft gemaakt met nieuwe mensen. Misschien wel potentiële partners. Maar binnen een relatie is monogamie vaak de regel waardoor twijfel kan ontstaan.

Wanneer je partner twijfels is het moeilijk om hier mee om te gaan. Het is belangrijk dat je je partner de ruimte geeft om de twijfel een plek te geven. Zorg er dus voor dat je niet je hele leven in het teken van je partner stelt om te voorkomen dat deze bij je weg gaat. Misschien is het juist wel beter om wat afstand te nemen. Dan kan je partner nadenken over wat hij of zij wil. Te veel ruimte is natuurlijk ook niet goed. Laat blijken dat je van je partner houdt en dat je je partner niet kwijt wilt. Respecteer daarbij wel dat je partner soms tijd en ruimte voor zichzelf nodig heeft.

Post Reply