Belastingvoordeel als partners!

Over liefde, relaties en relatieproblemen.
Post Reply
Relatieruimte
Posts: 25
Joined: Fri Nov 25, 2016 9:11 pm

Belastingvoordeel als partners!

Post by Relatieruimte »

Een relatie brengt naast liefde, vertrouwen, geborgenheid en geluk ook nog belastingvoordeel met zich. Maar hoe werkt dat precies tussen het krijgen van een belastingvoordeel en het zijn van (fiscale) partners?

Twee fiscale partners mogen hun inkomen en aftrekposten verdelen hoe het hun het beste uitkomt. Stel dat 1 partner werkt en veel verdient, en daardoor over een gedeelte van het inkomen 52% belasting betaalt, en de andere partner een parttime baan heeft waarbij er geen belasting hoeft te worden betaald. De partner met parttime baan heeft echter aftrekposten. Deze aftrekposten mogen nu bij het inkomen van de meest verdienende partner worden afgetrokken. Deze betaalt dus een stuk minder belasting.

Een goed voorbeeld is ook de hypotheekrenteaftrek. Stel dat twee partners samen een huis hebben gekocht waarbij maar 1 van de partners werkt. Ondanks dat het huis voor beide partners voor 50% in de eigendom is mag de volledige hypotheekrenteaftrek bij de partner met inkomen worden gebruikt. Het voordeel kan lopen in duizenden euro's.

Voor belastingadvies en aangifte kunt u contact opnemen met Taksgemak. Een deskundig, professioneel en klantgericht kantoor.

Post Reply