Mensen die niet kunnen rekenen, kunnen erg zeuren

De wiskunde is de wetenschap die zich in abstacte zin richt op het terrein van de getallen, de maten en de daarmee samenhangende vormen.
Post Reply
Bjorn
Posts: 41
Joined: Sun Nov 16, 2014 6:36 pm

Mensen die niet kunnen rekenen, kunnen erg zeuren

Post by Bjorn » Sun Nov 16, 2014 7:45 pm

Gevalletje ‘pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’. Hoe vaak die arme scholieren en studentjes niet al te horen hebben gekregen dat ze niet kunnen rekenen. Dat er een drempeltoets moet komen en dat ze te dom voor woorden zijn. En van wie horen ze dat? Voornamelijk van de ouderen, van de niet naar school gaande bevolking.

Vroeger was er namelijk geen rekenmachine, vroeger moest alles uit het hoofd, vroeger konden mensen rekenen, vroeger was alles beter.

Welnu, een onderzoeksbureau doet een testje onder scholieren en niet-scholieren en wat blijkt. De scholieren scoren zowaar beter op zowel de reken- als de taalvragen!

Waar haalt men het lef vandaan om het rekenniveau van scholieren slecht te vinden als men zelf nog niet eens drie bij acht kan optellen? Vooral de 50-plussers hebben schijnbaar een hoge pet op van zichzelf.

Dus vandaar het vriendelijk verzoek om uw kop te houden, zelf te leren rekenen (of een rekenmachine aan te schaffen), en niet te zeuren over de rekenmachientjes. Ga toch lekker mee met jullie tijd. Neem een computercursus!

Eens?

Post Reply