Nederlander kan makkelijk naar 143 landen

Het reisForum met alle info over reizen en vakantie! Met name over het aanvragen van een visum voor Turkije of een ESTA voor Amerika.
Post Reply
Bjorn
Posts: 10
Joined: Sun Nov 16, 2014 6:36 pm

Nederlander kan makkelijk naar 143 landen

Post by Bjorn »

Gewoon wat feiten zodat we wat minder te zeuren hebben! :D

Wie een Nederlands paspoort heeft, behoort tot de gelukkigen die weinig reisbeperkingen heeft om te kunnen reizen. Nederlanders kunnen met het paspoort in de hand 143 landen bezoeken, zonder dat er voor vertrek een visum moet worden aangeschaft. Wie naar Turkije gaat kan ook ter plekke een visum kopen, maar beter is om dit Turkse visum online van te voren te regelen.

Amerikanen en Britten kennen de minste beperkingen: zij kunnen zorgeloos 147 landen bezoeken. Duitsers, Fransen en Zuid-Koreanen kunnen met hun paspoort meer landen dan Nederlanders bezoeken: 145 bestemmingen. Zweden en Italianen 144. Nederlanders hebben wat minste reisbeperkingen betreft een vierde plek wereldwijd, samen met Denemarken, Finland, Luxemburg, Japan en Singapore. Dit blijkt uit onderzoek van Arton Capital.

Palestijnen, Salomonseilandbewoners, Zuid-Sudanezen en Birmanezen hebben minder vrijheid. Zij kunnen met hun paspoort in 28 landen terecht.

Post Reply