Wat is Joomla!? Wat kun je ermee?

ICT onderwerpen waaronder internet en interneteconomie.
Post Reply
KCS
Posts: 20
Joined: Sun Aug 23, 2015 12:07 pm

Wat is Joomla!? Wat kun je ermee?

Post by KCS » Fri Feb 05, 2016 3:30 pm

Wat ik mij al een tijdje afvraag: Wat is Joomla!? Wat kun je ermee?

Wie heeft ervaring met Joomla! en wil hier meer over vertellen? Graag een reactie!

Meconomy153
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sun Oct 12, 2014 2:00 pm

Re: Wat is Joomla!? Wat kun je ermee?

Post by Meconomy153 » Fri Feb 05, 2016 10:01 pm

Laat ik het dan maar uitleggen!

Joomla! is samen met Wordpress één van de bekendste softwareprogramma's voor het maken en bijhouden van je website. Joomla! is een open source management systeem. Dit houdt in dat iedereen Joomla! mag gebruiken en desgewenst mag aanpassen naar eigen wensen. De software maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier gegevens op internet te plaatsen. Joomla! is geschreven in PHP en werkt door middel van een MySQL-database. Sinds de update naar versie 2.5 werkt Joomla! middels een MSSQL-database.

Indien je gebruik wenst te maken van Joomla! kun je dit gemakkelijk op je website installeren. Joomla! heeft een ruime keuze aan verschillende templates. Zowel gratis als betaald. Joomla! is geschikt voor allerlei soorten websites, van groot tot klein.

Hoe is Joomla! opgebouwd?
De software van Joomla! staat bekend om zijn structuur. Joomla! regelt alle elementen die een website nodig heeft. De kern van het systeem regelt onder meer het gedeelte van de ingelogde gebruikers, de rechten van bezoekers en gebruikers en het ophalen van gegevens vanuit verschillende bronnen. Vanuit deze kern worden drie verschillende andere elementen geactiveerd.

Allereerst de components, dit zijn programma's, geschreven in PHP, die acties uitvoeren. Een voorbeeld van zo'n actie is het verwerken van nieuwsberichten van platte tekst naar HTML-tekst. Daarnaast geven deze components de mogelijkheid om de website uit te breiden met diverse extra's. Een voorbeeld van een uitbreidingen is een gastenboek.

Naast components bestaat de software uit modules. Dit zijn delen van de website die aan de zijkant kunnen worden weergegeven, naast de hoofdinhoud van de website. Denk bijvoorbeeld aan een menu, een kalender, een tagwolk of de meest recente berichten.

Als derde element bestaan de zogenaamde plug-ins. Deze zetten tekst op je website om naar een geformatteerde tekst zonder rekening te houden met stijlen.

Hoe installeer je Joomla!?
Je kunt Joomla! eenvoudig installeren. Volg hiervoor de bijgeleverde instructies. Let er op dat wanneer je een script wilt installeren, de map waarin je deze wilt installeren leeg is. Mocht het allemaal niet meteen lukken, dan kun je je vragen hier stellen en wie weet worden deze beantwoord.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest