Wat voor kledingmerk is Karl Kani?

Politieke, maatschappij, milieu, samenleving, mens en dier.
Post Reply
Chantal
Posts: 103
Joined: Thu Feb 04, 2016 12:59 am

Wat voor kledingmerk is Karl Kani?

Post by Chantal » Sat Feb 06, 2016 2:59 pm

Karl Kani is een kledingmerk. Karl Kani, genoemd naar de gelijknamige Amerikaanse eigenaar, komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse hiphop. Sinds 2000 heeft het merk pas echt goed doorgeslagen op de Nederlandse markt. Ondertussen zijn er heel wat vergelijkbare concurrenten op de markt gekomen. Desondanks blijft Karl Kani in zijn marktsegment de onbetwiste nummer één.

Symboliek
Het merk Karl Kani, speelt een belangrijke rol binnen de zogeheten urbancultuur, echter volledig los van welk politiek statement dan ook. Het merk staat niet voor extreem-rechts en richt zich niet op specifieke groepen jongeren. Er zit ook geen levensbeschouwelijke, politieke of religieuze overtuiging achter. De kleding wordt voornamelijk door zwarte jongeren gedragen, maar ook door witte. Urbancultuur is grotendeels gebaseerd op moderne zwarte muziek en de levensstijl in de grote stad die daar bij hoort. De stadsjongeren die de kleurige truien en broeken van Karl Kani dragen, zijn moeilijk op één noemer te brengen.

Doelgroep
Voornamelijk Antillianen en Surinamers, maar ook skaters en scholieren hebben Karl Kani als lijfmerk geadopteerd. Karl Kani mikt vooral op een groep tussen de 14 en 23 jaar. Het wordt veel verkocht aan allochtonen, maar ook aan blanke klanten.

Post Reply