Page 1 of 1

Wat is Drupal? Wat kun je ermee?

Posted: Fri Feb 05, 2016 3:34 pm
by Bjorn
Naar aanleiding van dit topic: viewtopic.php?f=48&t=319

Wat ik mij dan weer afvraag is wat Drupal is? Wat kun je ermee?

Als iemand toch zijn of haar ervaringen met Joomla! wil delen, dan ook graag wat over Drupal :)

Re: Wat is Drupal? Wat kun je ermee?

Posted: Fri Feb 05, 2016 10:08 pm
by Meconomy153
Drupal is een open source software programma dat door meer dan 600.000 mensen wordt gebruikt en ontwikkeld. De software is gratis en stelt je in staat om gemakkelijk een website te organiseren en beheren. Inhoud kan via deze software gemakkelijk worden gepubliceerd. Je kunt je website volledig aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Een aantal redenen om voor Drupal te kiezen zijn:
- meerdere website beheren vanuit één plek,
- rechten van gebruikers kunnen tot in detail worden ingesteld,
- bepaalde inhoud kan af worden geschermd of alleen zichtbaar worden voor bepaalde groepen, datzelfde geldt voor functies.

Een nadeel van de Drupal-software is dat het in vergelijking met andere software arbeidsintensief is. Dit komt door de vele functies die worden aangeboden. Vooral websites met veel bezoekers maken gebruik van Drupal. Voorbeelden zijn de Tweede Kamer, Sony Music en het Witte Huis. Mocht je een simpele website willen, dan kunt je beter kiezen voor Wordpress of Joomla!.

Hoe installeer je Drupal?
Je kunt Drupal eenvoudig installeren. Lees hiervoor de bijgeleverde instructies. Let er op dat wanneer je een script wilt installeren, de map waarin je deze wilt installeren leeg is. Mocht het toch niet meteen lukken, dan kun je je vragen hier stellen en wie weet worden deze beantwoord.