Page 1 of 1

Hypotheekaanvraag moeilijk voor zzp-er

Posted: Thu Jun 22, 2017 2:33 pm
by Chantal
De ondernemer in het midden-en kleinbedrijf ziet zich bij zijn hypotheekaanvraag vaak gesteld voor een hoop vragen, ondervindt weerstand en frustatie terwijl deze doelgroep sterk groeit en voor een groot deel verantwoordelijk is voor onze economie.

Deze mkb'ers (zzp, aannemer, tandarts, loodgieter, it-er en nog veel meer) willen graag snel en concreet zaken doen om hun huis te kunnen kopen of hypotheek te kunnen oversluiten om investeringen te kunnen doen.

Deze taal wordt tegenwoordig door niemand verstaan. Geen aanbieder is in staat om na een korte inventarisatie aan te geven hoeveel en tegen welke scherpe tarieven zij de hypotheek kunnen leveren. Alle geldverstrekkers die bestaan uit alle banken die in Nederland en in Europa actief zijn steken in feite hun middelvinger op.

Ondernemers ondernemen voor BV Nederland en krijgen als dank stank. :(

Re: Hypotheekaanvraag moeilijk voor zzp-er

Posted: Thu Jun 22, 2017 2:40 pm
by Astrid
Heel veel mensen hebben tegenwoordig een negatieve BKR registratie. Dat betekent vaak gelijk al het einde van bijvoorbeeld de hypotheekaanvraag.

Een negatieve BKR-registratie heb je zo te pakken en dat begrijpt men niet bij de banken.

Zij geven ook geen hypotheken aan je wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt. Wanneer je bijv. een zogenoemde achterstandscodering bij het BKR hebt is het soms moeilijk om bij een bank een hypotheek te krijgen.

En dit allemaal in een bepaalde periode waarin we allemaal in zwaar weer terecht zijn gekomen.

Maar registratie bij BKR is toch geen reden waarom je geen huis zou kunnen kopen, of geld zou kunnen lenen met BKR om bijvoorbeeld een verbouwing te betalen?